Светият синод, съставен от всички членове, разгледа предложението на няколко митрополита

...
Светият синод, съставен от всички членове, разгледа предложението на няколко митрополита
Коментари Харесай

Светият Синод реши да избира митрополитите

Светият синод, формиран от всички членове, разгледа предлагането на няколко митрополита за приемане на Синодална наредба относно избирането на епархийски митрополити в бъдеще. След извършено гласуване Синодът реши да одобри текста на наредбата.

Гласуването сподели, че за приемането на наредбата са били: Великотърновски митрополит Григорий, Плевенски митрополит Игнатий, Пловдивски митрополит Николай, Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, Русенски митрополит Наум, Старозагорски митрополит Киприан, Врачански митрополит Григорий и Доростолски митрополит Яков. Против приемането на наредбата и с изключително мнение гласоподаваха: Ловчански митрополит Гавриил, Неврокопски митрополит Серафим и Видински митрополит Даниил.

Това решение идва в подтекста на предишното анулиране на изборите за нов митрополит на Сливенска епархия, където бяха извършени вотове за избор на нов епископ, само че заради постъпили тъжби от страна на висши духовници, синодът реши, че е належащо още веднъж да се насрочат избори за епархийски митрополит. Новата дата за вота към момента не е избрана, а допустимо е и избирането на други епископи, от които Синодът ще би трябвало да избере нов митрополит.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР